Autopaikat

Ohjeet

Autopaikkaohjeet haltijalle

Pistokkeen käyttöohje 8mmo

VIKAILMOITUS AUTOPAIKOISTA

 1. Kerro nimesi ja osoitteesi
 2. Mikä on autopaikkasi numero
 3. Kuvaile ongelma

Yhteystiedot

Asukaspysäköintipaikkojen huollosta ja ylläpidosta vastaa

Palmia Oy

Asiakaspalvelupuhelut voidaan nauhoittaa asiakaspalvelun laadun parantamiseksi.

Yleinen, katualueella tapahtuva pysäköinti

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta, asiakaspalvelu

 • Puh. (09) 310 39 000
 • pysakointi@hel.fi

Avoinna

 • Ma 8.15-17.00
 • Ti-to 8.15-16.00
 • Pe 9.00-15.00

Postiosoite

 • PL 1508
 • 00099 Helsingin kaupunki
 • Pe 9.00-15.00
 • Päivystysnumero (09) 310 29814

Arabianrannan autopaikat on asunto-osakeyhtiöiden hallinnassa ja vuokraus tapahtuu yleisesti kiinteistön isännöitsijän kautta, jonka yhteystiedot löytyvät kiinteistönne ilmoitustaululta.

Kaikkiaan Arabiaan on suunniteltu 3 300 pysäköintipaikkaa, joista asukkaille noin 2 000. Asukaspysäköintiä Arabiassa hoitaa Arabian Palvelu Oy ja asukkaiden vieraspysäköinti tapahtuu katualueilla, joista vastaa Helsingin kaupunki, lyhytaikaisena (2-4 h) pysäköintinä. Autopaikkasi vuokraa taloyhtiösi edustaja. Mikäli haluat lainata autopaikkaa vieraillesi, voit käyttää oheista karttapalvelua myös tähän.

Yritys- ja asiakaspysäköintiä on hoidettu kunkin yrityskiinteistön osalta tapauskohtaisesti.

Arabian Parkki Oy on suurin yksittäinen sekä yrityksille että yksityisille pysäköintipaikkoja vuokraava kiinteistö osoitteessa Arabiankatu 10. Lisäksi Arabiakeskuksella Hämeentie 135:ssä on pysäköintihalli ja maanpäällisiä paikkoja myös lyhytaikaista asiakaspysäköintiä varten.

Arabian kauppakeskuksessa on helppokäyttöinen asiakaspysäköinti n. 300 autolle. Lisäksi yrityksille ja yksityisille pitkäaikaisia pysäköintipaikkoja vuokrataan Kaanankatu 10:ssä sijaitsevasta pysäköintihallista, jota operoi Arabian Teollisuuskiinteistöt Oy.

Yleisestä, katualueella tapahtuvasta pysäköinnistä ja sen valvonnasta vastaa Helsingin kaupunki ja mahdollisesta väärinpysäköinnistä katualueella tai muuten liikennettä haittaavasta pysäköinnistä voi ilmoittaa Helsingin kaupungin pysäköinninvalvontavirastoon.

Katualueiden hoito ja ylläpito

Katualueista vastaa: Helsingin Kaupungin rakennusvirasto.
Osoite: Kasarmikatu 21, 00130 Helsinki
Asiakaspalvelu: p. 310 3900, sähköposti rakennusvirasto@hel.fi
Yhteyshenkilö:
Jyrki Vättö
HKR / ylläpitoinsinööri
Puh. 09 310 38631

Väärinpysäköinti

Arabian Palvelu Oy:n hallitsemien, asukkaille tarkoitettujen autopaikkojen valvonta.

Arabian Palvelu Oy:n vastuulla olevat n. 1300 autopaikkaa kuuluvat yleisen, kunnallisen pysäköinninvalvonnan piiriin. Mikäli asukkaan paikalla on väärinpysäköityjä autoja, on nopein tapa ottaa selville autorekisterikeskuksesta auton omistajan nimi ja soittaa väärinpysäköidyn auton omistajalle, tai laittaa ystävällinen lappu väärinpysäköinnistä ko. auton ikkunaan.

Mikäli väärinpysäköity auto halutaan julkisen pysäköinninvalvonnan sakottamaksi ja siirrettäväksi tulee menetellä seuraavasti:

1. Yhteys Arabian Palvelu Oy.n toimitusjohtajaan Pirjo-Riitta Heimoon, joka voi sopia väärinpysäköidyn auton sakottamisesta yhdessä Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonnan kanssa. Asukkaan läsnäoloa ei tässä tarvita, vaan paikalla täytyy olla Arabian Palvelu Oy:n edustaja. Samalla autoon voidaan laittaa siirtokehotus, jonka mukaan auto on siirrettävä pois 48 tunnin kuluessa.

2. Mikäli autoa ei määräajassa ole siirretty, voidaan väärinpysäköidylle autolle tilata siirto (edelleen yhteys Arabian Palvelu Oy:öön josta asiaa hoidetaan edelleen kunnallisen pysäköinninvalvojan kanssa eteenpäin).

Koska “virallisen” reitin kautta asian hoitaminen niin, että väärinpysäköity auto poistuu, voi kestää viikonkin niin alussa mainittu “epävirallinen” tapa on aina nopein. Väärinpysäköijä joutuu maksamaan sekä pysäköintisakon, että siirtokustannukset. Pysäköintitunnuksen käyttäminen on ehdottoman tärkeää, sillä usein “väärinpysäköinnit” osoittautuvat väärinymmärrykseksi esim. tapauksissa joissa asukas on lainannut omaa paikkaansa tilapäisesti vierailleen, mutta informoinut paikan sijainnin epäselvästi. Mikäli autolle on tilattu sakotus ja siirto, on omistajan nämä kustannukset maksettava vaikka jälkeenpäin selviäisi että kyse oli väärinkäsityksestä.

Pysäköintialueella pitää olla pysäköintitunnus