Arabina Palvelun yhteiskerhotiloja koskeva tiedote

 

Maanantaina 22.11.2021 pidetyssä Arabian palvelun yhtiökokouksessa kerrottiin osakasyhtiöiden edustajille AP:n hallituksen 5.11.2021 tekemästä päätöksestä luopua Intiankatu 1:ssä sijaitsevasta Kääntöpaikasta ja ostaa sen tilalle Seurakuntayhtymän omistama Keula-niminen tila osoitteessa Flooranaukio 1.

Kääntöpaikasta luopumiseen on monta syytä. Ensinnäkään se ei sijaitse yhtiöjärjestyksen määrittämällä alueella. Tämä on aiheuttanut vuosien mittaan joissakin osakkaissa närää. Tilanne olisi voinut eskaloitua niin, että olisimme olleet pakotettuja luopumaan Kääntöpaikasta ilman, että meillä olisi ollut osoittaa Arabian asukastaloille korvaavaa tilaa.

Toisekseen Kääntöpaikan tila on Arabian palvelulla vuokralla huomattavan korkeaan hintaan. Keulasta tulee kaupan nyt toteuduttua AP:n omaisuutta, ja sen yhtiövastike on vain alle viidennes Kääntöpaikan vuokrasta. Keulan kunto on erinomainen, kun taas Kääntöpaikalla on ollut toistuvasti erilaisia ongelmia. Kääntöpaikkaa korvaavaa tilaa on ollut vaikeaa löytää omalta alueelta, joten nyt kun sellainen tuli myyntiin, hallitus katsoi viisaimmaksi tarttua tilaisuuteen.

Arabian palvelun hallitus on vakuuttunut siitä, että Bokvillan ja Keula täyttävät yhdessä AP:n osakasyhtiöiden yhteiskerhotilatarpeen. Toiminta Kääntöpaikalla päättyy kesäkuun lopussa 2022. Tulevan kevään mittaan on hyvin aikaa suunnitella seuraavan toimintavuoden kerhotilatoimintaa osittain uusissa tiloissa.

 

Arabian palvelun hallitus