Arabianrannan autopaikat ja latauspisteet.

Arabian Palvelu Oy huoltaa ja hallinnoi alueen autopaikoitusalueita. Autopaikat on jaettu taloyhtiöiden käyttöön talojen kokoon suhteutettuna. Autopaikkojen jakamisen asukkaiden käyttöön hoitaa kukin taloyhtiö.

Arabian Palvelu omistaa kaikki alueen lämmitys ja lataustolpat. Siksi me hankimme tolppien sähköenergian. Tällä hetkellä ostamme pörssisähköä ja kun tämä muuttuu tiedotamme asiasta. Mikäli lataajat keskittävät lataukset yöaikaan, saadaan energiaa kaikille edullisemmin. Koska Arabian Palvelu Oy:llä on sopimukset taloyhtiöiden kanssa laskutamme latausenergian niiltä. Laskutus tapahtuu kolmen kuukauden välein. Taloyhtiö laskuttaa energiat latauksen käyttäjiltä.

Olemme selvittäneet, että pysäköintialueiden keskuksissa ja kaapeloinneissa on hieman varaa parantaa järjestelmän latauskapasiteettia täyssähköautoja ajatellen. Meidän on kuitenkin jaettava myös nämä tehokkaammat latauspaikat sopimuksemme mukaisesti taloyhtiöille niiden autopaikkamääriin suhteutettuna. Selvitämme osakastaloyhtiöiden tarpeen teholataukselle ja tämän jälkeen selvitämme muutoksen kustannukset.

Asukkaat tai taloyhtiöt eivät saa tehdä itse muutoksia tolppien laitteisin.

 

Mika Lehtonen

toimitusjohtaja

Arabian Palvelu Oy