Skip to main content

Yhteispihat ovat Arabian Palveluun kuuluvien taloyhtiöiden yhdessä omistamia, asukkaiden yhteiseen käyttöön tarkoitettuja korttelipihoja.

Arabianrannassa taide on tuotu myös yhteispihoille. Koristekasvien lisäksi pihoille on istutettu hyötykasveja. Yrttejä, marjoja ym. saavat asukkaat vapaasti poimia omaan käyttöönsä.

Arabian Palvelu on vastannut yhteispihojen rakennuttamisesta. Pihojen huollosta vastaa MAK Oy, jonka kanssa Arabian Palvelulla on yhteistyösopimus.

Jos huomaat yhteispihoilla huollon tarvetta esimerkiksi viherrakenteissa tai leikkivälineissä, ota yhteyttä suoraan huoltoyhtiöön, jonka tarkemmat yhteystiedot löydät kotisivuiltamme kohdasta huolto ja vikailmoitukset . Yhteispihoilla olevia taideteoksia koskevissa asioissa voit olla yhteydessä Arabian Palvelun toimitusjohtajaan.

Kulkureitit yhteispihoilla

Yhteispihojen halki kulkee läpikulkureitti. Reitti toimii poikkeuksetta myös pelastuslaitoksen pelastustienä, jonka käyttöä ei missään tilanteessa saa estää esim. pysäköimällä autoja tai muutoin estämällä tien käyttöä.

Kaavoitusvaiheessa on päätetty, että kulkureittiä saa käyttää myös seuraaviin poikkeustarkoituksiin:

– Välttämättömiin kiinteistön, sen rakennusten, tilojen ja laitteiden huoltoon sekä vartiointiin liittyviin ajoihin

– Jakeluliikenteeseen ja sellaisten tavaroiden kuljetukseen, joiden kantamista ei niiden painavuuden tai muun erityisen syyn takia ole kohtuullista edellyttää. Kulkuneuvo saa olla kulkureitillä vain toimitukselle välttämättömän ajan.

– Sellaisen henkilön kuljetukseen, jonka toiminta- tai liikkumiskyky tai kyky suunnistautua on iästä, vammasta, sairaudesta tai muusta syystä rajoittunut.

– Lasten kuljetukseen, kun yhdellä henkilöllä on valvottavanaan useampi, kuin yksi alle 7 vuoden ikäinen lapsi.

  • Asiakkaan noutamiseen ja tuomiseen taksilla.
  • Ajoneuvon kuljettamiseen, kun kuljettaja on liikuntavammainen.

Pohjoisen alueen yhteispihat:

Aavikkotuulen pihaAuringonnousun piha sekä Värien piha.

Keskisen alueen yhteispihat:

Rantaviivan pihaPuhuvien seinien pihaKeraamikkojen pihaKotipesän piha sekä Merenlahden piha.

Eteläisen alueen yhteispihat:

Heijastuksen pihaAistien pihaKasvun pihaLiikkeen piha sekä Hiljentymisen piha.