Asukaspysäköinti

Asukaspysäköinti

Arabian Palveluun kuuluvien taloyhtiöiden autopaikat ovat asunto-osakeyhtiöiden hallinnassa, ja niiden vuokrauksen hoitaa yleensä taloyhtiön isännöitsijä.

Vikailmoitus Arabian Palvelun vastuulla olevasta autopaikasta

– Palmia Oy
– Puh. 03 03 22 333 (Asiakaspalvelu)
– Sähköposti: arabianpalvelut.asiakaspalvelu@palmia.fi

Asiakaspalvelupuhelut voidaan nauhoittaa asiakaspalvelun laadun parantamiseksi.

1. Kerro nimesi ja osoitteesi
2. Kerro autopaikkasi numero
3. Kuvaile ongelma

Muu pysäköinti

Yleisestä, katualueella tapahtuvasta pysäköinnistä ja sen valvonnasta vastaa Helsingin kaupunki.

– Helsingin kaupungin kaupunkiympäristö, asiakaspalvelu
– Puh. (09) 310 22111
– Sähköposti: pysakointi@hel.fi

Avoinna
Ma 8.15–17.00
Ti–to 8.15–16.00
Pe 9.00–15.00

Postiosoite
PL 1508
00099 Helsingin kaupunki
Pe 9.00–15.00
Päivystysnumero (09) 310 29814

AUTOPAIKAN SÄHKÖTOLPAN (SIEMENS 8MMO-PISTORASIAKESKUS) KÄYTTÖOHJE

Kellon käyttöohje

Kelloa käännetään nuolen suuntaan osoittamaan odotustunteja ajoneuvon suunniteltuun käynnistyshetkeen. Moottori on silloin lämmennyt 2 tuntia, joka on kellon kytkentäjakso. Ellei asettelua muuteta, sama lämmitysaika toistuu joka päivä.

Esimerkki:

Tulet kotiin klo 17.00, ja suunniteltu lähtöaika on aamulla klo 07.00, siis 14 tunnin kuluttua. Kellon nuppia käännetään myötäpäivään 14:n kohdalle. Lämmitys kytkeytyy päälle klo 05.00, ja moottori on lämmennyt 2 tuntia klo 07.00. Kellon asetteluohje on painettu myös piharasian sisäpuolelle kosketussuojalevyyn.

Yleistä

Moottoriajoneuvon lämmityslaitteiden liitäntäkotelo on pidettävä lukittuna ja lämmittimen liitäntäjohto on poistettava liitäntäkotelon pistorasiasta, kun keskus ei ole käytössä.


Vikavirtasuojakytkimen koestus

Vikavirtasuojakytkin tulee koestaa puolen vuoden välein painamalla kytkimessä olevaa Testi-painiketta, jolloin kytkin laukeaa. Kytkin palautetaan käyttöasentoon vipukytkimellä.

Johdonsuoja-automaatti

Johdonsuoja-automaatin lauetessa tulee ensin selvittää laukeamisen syy. Automaatti palautetaan käyttöasentoon vipukytkimellä.

HUOM!
Voiteluaineiden käyttö on kielletty!

Autopaikkasäännöt

– Taloyhtiönne huoltoliike tai isännöitsijä vuokraa autopaikat ja luovuttaa sähkötolpan avaimet.

– Taloyhtiönne päättää autopaikkamaksusta, ja se hoitaa myös maksun perimisen.

– Autopaikalle saa pysäköidä vain käytössä olevia henkilö-, farmari- ja pakettiautoja tai moottoripyöriä. Autopaikalla ei saa esim. varastoida renkaita tai auton lisävarusteita.

– Auto on aina pysäköitävä vuokrasopimuksen mukaiselle paikalle.

– Auton tarpeeton eli ns. tyhjäkäynti on pysäköintialueella kielletty.

– Autonlämmitysjohtoja ei saa pitää kiinni lämmitystolpassa, jos sitä ei ole kytketty kiinni autoon.

– Sähkö- ja hybridiautojen lataus lämmityspistokkeista on kielletty.

– Autopaikan käytössä on noudatettava kulloinkin voimassa olevia paloviranomaisten antamia määräyksiä sekä siisteyttä ja muita yleisiä järjestysmääräyksiä.

– Jos autopaikan haltija ei noudata autopaikkaa koskevia Arabian Palvelun tai taloyhtiön ohjeita ja määräyksiä, autopaikan vuokrasopimus voidaan purkaa päättymään välittömästi.

Lämmitystolpan avain

Lämmityspistorasiaa varten käyttäjälle luovutetaan avain. Arabian Palvelu on antanut sähkötolppien avaimet osakasyhtiöilleen, jotka vastaavat autopaikkojen vuokrauksesta ja näiden ohjeiden välittämisestä autopaikan käyttäjille. Uuden/toisen avaimen lämmitystolppiin voi teettää avainliikkeessä.

Palveluyhtiön vastuu autopaikoista

Arabian Palvelu ei vastaa sähkön jakelusta tai laitteiden toiminnassa autopaikalla ilmenevistä rajoituksista tai muista puutteellisuuksista eikä näistä tai tulesta, vedestä, pölystä, noesta, varkaudesta, vahingonteosta tms. syistä autopaikan haltijan autopaikalla olevalle omaisuudelle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista, joita pysäköintilaitos ei ole tuottamuksellaan aiheuttanut.